Vydané v: Tue, Sep 25th, 2012

Atlantis Center v Bratislave pre malých vedcov a fyzikov

Atlantis Science CenterMedzi pomerne nové miesta, kde možno zájsť s rodinou za poznaním, patrí v Bratislave vedecké centrum Atlantis, ktoré zväčša zaškatuľkujeme ako centrum pre deti, no nakoniec si tam dokáže prísť na svoje aj samotný rodič, alebo učiteľ fyzicky sprevádzajúci svojich žiakov. Ideálnym návštevníkom je školák, ktorý vie čítať, chápe základy fyziky a rád spoznáva nové veci. Centrum mu totiž ponúka na celom jednom poschodí zrekonštruovanej budovy viacero miestností, ktoré okrem hlavolamov, rôznych zábaviek a skladačiek ponúka aj viacero miest, ktoré vedia malého návštevníka naučiť rôzne zaujímavé veci. Zákony prírody a fyziky sú predstavené formou, ktorá dieťa bude baviť oveľa viac ako by boli napísané v písanom slove niekde v knihe.

Atlantis Science Center

Vesmír a egyptská múmia
Medzi novinky patria v centre dve výstavy. Prvá je so sprievodcom do miestnosti s múmiou, kde je odľahčenou formou pre deti vysvetlené, ako sa za dávnych čias v Starovekom Egypte pochovávali vládcovia. Tou druhou novinkou je od 20. septembra vesmírna časť, v ktorej si deti môžu vyskúšať skafander, chôdzu po mesiaci, alebo stiesnenosť rakety.

Atlantis Science Center

Top pre deti sú bubliny a vzduch
Ak vynecháme niekoľko atrakcií, ktoré svietia, pípajú, alebo hučia, najdlhšie sa možno i vaše ratolesti zdržia pri bublifukoch. Je ich tu hneď niekoľko a ani v jednom prípade nejde o klasický bublifuk. V dvoch rôznych je možné vytvárať tak veľké bubliny, že schovajú aj človeka. Hneď vedľa sú ďalšie rôznych tvarov, do ktorých stačí jemne fúkať a vytvárajú podivné tvary, akoby sa neviditeľný červík snažil dostať na druhú stranu bubliny. Zaujímavá je aj bublifuková stena. Nuž a koho neupúta bublina, potom to bude vzdušné delo, do ktorého si konečne môže ktokoľvek udrieť, či motor s fukárom, ktorý zázračne dokáže udržať loptu vo vzduchu.

Atlantis Science Center

Kde centrum nájsť?
Atlantis center sa dá nájsť na ulici Magnetová smerom od Vajnorskej približne 100 metrov, ďalej okolo vyššej budovy smerom vľavo k bielej poschodovej budove s logom Atlantis. Možnosť parkovania bezplatne pred budovou. Otvorené je každý deň. Viac informácií aj na: www.atlantiscenters.sk.

Viac informácií a fotografií aj na hlavných zaujímavostiach.

Autor článku

- Autor článkov o zaujímavostiach v hlavnom meste, o kultúre a bežne dostupných informáciách z Bratislavy.

Atlantis Center v Bratislave pre malých vedcov a fyzikov