Vydané v: Wed, Sep 12th, 2012

Bratislavské zvláštnosti: Ružinovská cesta a jej tri, reálne len dva pruhy

Trojcesta na RužinovskejAzda všetci Ružinovčania a mnoho zvyšných Bratislavčanov vie o zvláštnej Ružinovskej ceste v smere na centrum mesta kde sa automaticky všetky autá počas väčšej premávky zaraďujú do troch pruhov, hoci na samotnej ceste sú pruhy dva. O tomto vedia len domáci a len skúsení pocestní. Množstvo zahraničných ľudí, EVČ mimo Bratislavy a aj neznalí Bratislavčania sa môžu tešiť na nadávky do debilov, vyblikávanie a trúbenie, ak náhodou sa riadia podľa pruhov na ceste. Každý musí vedieť, že tu existujú pruhy tri, pretože pri samotnej križovatke sú tri smery, ktorými sa možno vydať. Hoci domáci sú na tento fakt zvyknutí a je to malá trocha adrenalínu mimo predbiehajúcich sa šialencov v ďalších úsekoch cesty na centrum, občas tu ide aj o oškretý lak a ťuknuté spätné zrkadielko.

V čom je problém?
Dva pruhy vedúce priamo sú po celej dĺžke cesty. Reálne sú dva, ten celkom vľavo je pre odbočenie vľavo, stredný je na cestu priamo a ten celkom pravý sa objavuje až 30 metrov od križovatky a vzadu po ňom nie je dlho ani zmienka. Reálne množstvo áut odbočujúcich vpravo, ktoré tadiaľto počas pracovného dňa prechádza, ale nemožno vtesnať do 30 metrov (zmestia sa tam možno tak 4) dlhého odbočovacieho pruhu a tak sa už v diaľke často viac ako 30 áut musí rozdeliť podľa toho, kam idú a na dvojprúdovej ceste tesne vedľa seba sa nepomýliť, ak to tu náhodou vodič nepozná. Potom je problém sa dostať do pruhu vlastného… a pritom by stačilo, aby kompetentní konečne cestu rozšírili na tri pruhy a vo vzdialenejšom mieste, niekedy až pri výjazdu z Jadrovej ulice.. minulý rok na tomto mieste po priveľkom priblížení ku obrubníku z kamenných kvádrov vyzul dôchodca pneumatiku na disku svojej škodovky. Približne na polohe: 48.157761, 17.164166‎ +48° 9′ 27.94″, +17° 9′ 51.00″

Priestor na rozšírenie tu je. Lenže by sa musela zrušiť jedna značka, a niekoľko reklamných billboardov. A my tu reklamu tam naozaj aj potrebujeme….

Náhľad z Google Maps, odfotografované v čase, kedy tento problém viditeľný nie je.

Zväčšiť mapu
GPS: 48.157718, 17.163989‎ +48° 9′ 27.78″, +17° 9′ 50.36″

Autor článku

- Autor článkov o zaujímavostiach v hlavnom meste, o kultúre a bežne dostupných informáciách z Bratislavy.

Bratislavské zvláštnosti: Ružinovská cesta a jej tri, reálne len dva pruhy