Vydané v: Mon, Dec 10th, 2012

Bratislavu ochromilo sneženie, meškalo doslova všetko

Bratislavu ochromilo sneženie, meškalo doslova všetkoHlavné mesto sa dnes zobudilo do zasneženého rána. Počas noci napadlo viac ako 10 centimetrov snehu, čo vždy, aj keby ho bolo po členky, spôsobuje Bratislavčanom veľké problémy. Sneh na cestách zneistil stovky vodičov, iní si musia zvykať na nové podmienky na cestách a niekedy až neprimerane zvyšujú opatrnosť. Veľké kolóny nie sú vôbec ničím nezvyčajným a práve dnes, kedy sa metropola dočkala bohatej snehovej nádielky, meškalo azda všetko, čo len mohlo. Meškanie sa pohybuje od 1 hodiny až do 1,5 hodiny. Mohutná zápcha je aj na D1 alebo na starej ceste zo Senca cez Bernolákovo do Bratislavy.

Mobilní operátori sa musia tešiť
Nie je to len hlavné mesto, ale aj ďalšie mestá na Slovensku. Dnes teplota príliš nestúpne a tak sa snehu len tak skoro nezbavíme. Meškajúci ľudia za volantom od rána riešia pracovné schôdzky, objednávky, dodávateľov a všetko možné cez telefón. Prvým hneď za oslovením a pozdravom je ospravedlnenie, že trčia v zápche. Aj u nás sa tak stalo, že polovica tímu je ešte niekde na obchvate a prvá polovica je v práci len preto, že si privstali pre hromadu nedokončenej práce. Volajú mnohí, sú to aj hovory na informačné linky, kde prosia viacerí čísla na také a také firmy, pretože mali mať stretnutie, alebo niečo potrebujú a nestíhajú to vybaviť osobne.

Keď meškajú všetci
Na okraji Bratislavy sa dnes o dve hodiny odložil jeden firemný míting. To preto, že dosiaľ nedorazil ani hostiteľ, ani obsluha cateringu, samotní partneri a stratili sa niekde v kolónach aj ostatní členovia stretnutia. Sami na minerálke zostávajú len tí, čo mali šťastie a stretnutie sa koná v blízkosti ich domov. Meškal aj Peter, ktorý volal dodávateľovi, že príde neskoro, pričom ho dodávateľ upokojoval, že ani on nedorazí načas. Podobných situácií je však viac.

Autor článku

- Autor článkov o zaujímavostiach v hlavnom meste, o kultúre a bežne dostupných informáciách z Bratislavy.

Bratislavu ochromilo sneženie, meškalo doslova všetko