Vydané v: Sat, Sep 22nd, 2012

Cyklomost z Devínskej do Rakúska oficiálne otvorený bez Chucka Norrisa

Dnes bude oficiálne otvorený Cyklomost medzi Rakúskom a Slovenskom ponad riekou Moravou, kde v minulosti stál starší most spájajúci tieto regióny. Ihneď po sprevádzkovaní a spojení oboch častí mosta sa stal miestnou atrakciou a začali ho využívať aj ľudia z ďaleka. Otvorený je už od augusta, no až dnes sa oficiálne otvorí a pokrstí. Tento most dokázal spojiť dva dlho veľmi vzdialené regióny, mestskú časť Bratislavy Devínsku Novú Ves a rakúsky Schlosshof.

Otvorenie a program
V sobotu 22. septembra pri oficiálnom otvorení mosta bude prítomný superstárista Denis Lacho a ďalšie vystúpenia, zábava pre deti a piknik. V Rakúsku bude pri tejto príležitosti sprístupnení habsurský kaštiel Schlosshof bezplatne. Určite odporúčame jeho návštevu.

Z Devínskej Novej Vsi do Schlosshofu kedysi a dnes
Povedzme, že ste v minulosti chceli ísť z ulice Na Mýte v Devínskej Novej Vsi na druhý breh Moravy. Počas silnej búrky a nemožnosti použiť čln ste sa skrátka po súši mohli do Rakúska na toto konkrétne miesto dostať jedine ¾ hod. trvajúcou trasou dlhou 42 kilometrov.


Zväčšiť mapu

Zaujímavé na dostupnom okolí
Oddnes je teda oficiálne otvorená trasa, ktorá skráti prechod na pár minút. Najmä však sprístupní nádhernú lokalitu Dolného Rakúska a regiónu Burgenland. Len niekoľko minút bicyklom je od Devínskej Novej Vsi vzdialený nádherný kaštieľ Schlosshof a ďalším putovaním sa dostanete napríklad cez Dunaj do Hainburgu, no pozrieť si môžete aj Carnuntum. Pre milovníkov ťažších cyklotúr by sa však našli na širšom okolí ešte mnohé obce, mestečká a historické objekty.

Nech si však už ktokoľvek určí pre most akýkoľvek názov, pre ľudí už navždy zostane hovorovo označený ako Most Chucka Norrisa a pre Google zrejme tiež. Veď sa pozrite, po zadaní Chuck Norris Bridge nájde jediný jeden Most Chucka Norrisa práve tam.


Zväčšiť mapu

Nuž a ak sa pýtate, prečo vlastne most Chucka Norrisa? Na to je jendoduchá odpoveď. Herec je obľúbeným terčom vtipov, je zábavný, hoci sa takým v mnohých filmoch ani nesnaží, mladí pochopili, že tým prilákajú pozornosť a zabodujú aj v zahraničí a stalo sa. Most to preslávilo oveľa viac, ako keby sa mal volať len obyčajne, hoci dôstojne.

Odkazy na zaujímavé stránky:
Kaštieľ Schlosshof v slovenských stránkach: www.schlosshof.cestovanie.biz
Neoficiálne slovenské stránky obce Hainburg: www.hainburg.cestovanie.biz
Neoficiálne slovenské stránky Bruck an Der Leitha: www.bruck.cestovanie.biz
Neoficiálne slovenské stránky Kittsee: www.kittsee.cestovanie.biz

Autor článku

- Autor článkov o zaujímavostiach v hlavnom meste, o kultúre a bežne dostupných informáciách z Bratislavy.

Cyklomost z Devínskej do Rakúska oficiálne otvorený bez Chucka Norrisa