Vydané v: Mon, Aug 6th, 2012

IKEA neustále v rekonštrukcii a rozširovaní pokračuje, žiaľ aj pletie

Avion a IKEAIKEA a Avion so svojou rekonštrukciou začali už pred Vianocami 2011. Vtedy obmedzenia práve v predvianočnom zhone ľudia brali skôr skepticky a nechápavo. Zdá sa, že zodpovední vedeli, prečo takto plánujú. Rekonštrukcia celého veľkého obchodného komplexu neustále napreduje a každý týždeň je pozorovateľný nejaký postup. Medzi IKEA a AVION dnes stojí veľký parkovací dom, rozšrenia sa dočkala aj samotná IKEA a AVIOn sa taktiež rozšíril smerom k IKEA, kde je dnes viacero priestorov bez okien. Prichádzajúci zákazníci do obchodov sa stretávajú s niekoľkými cestnými značeniami a od rekonštrukcie neraz aj riadením premávky niektorým zo zamestnancov stavby. Vo všeobecnosti však nie je zákazník prestavbou obmedzovaný a ani mu nevzniká nejaké zranenie, či úraz, keďže aktívna celá stavba je vždy v ohradenom neprístupnom priestore.

IKEA

Všimli sme na priestoroch IKEA
Navštívili sme v posledných dňoch dom nábytku tejto značky, aby sme si pozreli, čo nové ponúka. Prekvapil nás výpredaj s 50 percentnou zľavou na nábytok, žiaľ ten si musel samotný zákazník sám odmontovať zo steny, a v jednom kuse odniesť, alebo niekde dole odmontovať. Pre niekoho výzva, pre niekoho demotivujúce. Na niekoľkých miestach sa IKEA celkom zmenila. Najmä ak ste ju poznali po výstavnej (celé obývačky, gauče a pod) časti, dnes už je pozorovateľné, kam až bude siahať jej rozšírenie. Oddelenie prístupnej časti od prerábanou, pomaly zapĺňanou vybavením a stenami, je len pomocou plachty s nápisom neprístupnosti. Podľa toho, čo je pozorovateľné dnes čaká obchodný dom naozaj pekné rozšírenie. Aj dolné priestory za pokladňami sa zmenia, pretože pribudol veľký priestor smerom k parkovaciemu domu, kde už funguje výdajňa väčšieho tovaru a rozšírenia sa dočkala aj miestna hot dogová časť. Zatiaľ však nie sú k dispozícií nápojové pipy, na ktoré sú návštevníci zvyknutí pod názvom bezodný kelímok.

IKEA

Pozor aby ste sa nestratili
Pri množstve zmien a prác sa v interiéry predajne na poschodí nachádzajú aj modré plachty so šípkami ukazujúcimi smer. Na jednom mieste sme cez víkend zablúdili vďaka nesprávnemu značeniu, ktoré ak mierite priamo za pokladňami, je schopné vás zacykliť do kola a všimnete si to až keď po tretí krát míňate garniže. Toto značenie sme aj oznámili mladíkovi v rovnošate, že zákazníka hľadajúceho pokladne pošle na miesta z inej strany, v ktorých už bol a pokiaľ nesleduje príliš regále ale chce rovno pokladňu, po druhý krát sa mu to až tak nezdá, no na tretí krát už je všetko akosi povedomé. Sami si toto značenie môžete všimnúť aj v týchto dňoch, len sledujte smerovky k pokladniam. To, že predajňa nespravila nápravu nám už potvrdil ďalší čerstvý návštevník predajne nábytku.

IKEA

Inak to však na rozsah rekonštrukcie zvláda prevádzka nákupného centra naozaj dobre. Najmä fakt, že nepotrebovali pozastaviť prevádzku je pri takejto veľkej rekonštrukcii zaujímavý, no na druhej strane sa pre významnosť obchodného centra ani nedivíme. Takéto rekonštrukcie sa na takýchto miestach skrátka robia len za behu… Následné znovuotvorenie by tvorilo veľký problém, nehovoriac o zakonzervovaní rôznych prevádzok.

Autor článku

- Autor článkov o zaujímavostiach v hlavnom meste, o kultúre a bežne dostupných informáciách z Bratislavy.

IKEA neustále v rekonštrukcii a rozširovaní pokračuje, žiaľ aj pletie