Vydané v: Thu, Oct 11th, 2012

Nové obchodné centrum CENTRAL otvoria 18. októbra

18. októbra sa v Bratislave otvorí ďalšie nákupné centrum, ktoré je postavené na mieste známeho miesta s pôvodným rovnakým názvom. Rovnomenný názov si zachovala aj nová stavba, ktorá je zložená z niekoľkých stavieb, najmä nízkej nákupnej a výškovej budovy orientovanej skôr na kancelárske priestory. Oficiálne otvorenie pre verejnosť bude 18. októbra spojené s programom. Svoje prevádzky tu predstaví viacero známych značiek v rôznej oblasti a obchodné stredisko tak predstavuje typický príklad miesta, kde nakúpite všetko, zároveň vám však bude k dispozícií aj zelený park so stromami, fitness centrum a viacero reštauračných zariadení a kaviarní. Dá sa očakávať, že klasicky v uzatvorených kaviarňových priestoroch neoddelených od prechodu detí sa opäť stretneme s fajčením, ale stále predpokladáme, že nakoniec Central príjemne prekvapí a bude príkladom ostatným strediskám.

Stavebný ruch utíchol
Stavebný ruch, ktorý prebiehal v blízkosti staveniska asi rok, utíchol. Dnes sa v okolí Cetralu pohybujú skôr len zásobovacie vozidlá, ktoré plnia obchody a kancelárie tovarom a vybavením. Upravené boli niektoré cesty v blízkosti, značenie, aby sa rátalo aj s premávkou vo zvýšenej miere do a z Centralu. Podzemné parkoviská poskytujú dostatok parkovacích miest. Doprava však je výborná aj električkami a autobusmi. Zo zastávky Trnavské Mýto je to podchodom a chodníkom len pár minút, ak nie len dve, či tri. Obchodné centrum Central lemujú ulice Metodova, od západu smerujúca Miletičova, po ktorej ide električková trať k Trnavskému Mýtu a Jelačičova. Z juhozápadnej strany je športová plocha základnej školy.

Z prevádzok
Medzi prevádzkami, ktoré v Central našli svoje nové miesto sú napríklad Orange. Ten má neprehliadnuteľný rotačný symbol na streche výškovej budovy. Mrzuto na neho pozeralo už pár pozorujúcich. Takmer vždy s myšlienkou na to, ako by to asi vyzeralo, keby to raz padlo dole. Snáď sa však nič také nestane. Z ďalších značiek sú tu zastúpené napríklad BILLA, Blažek, Calzedonia, C&A, CCC s výrazným logom viditeľným zo smeru od zimného štadióna Ondreja Nepelu, ecco, FaxCopy, InterSport, Chantall a ešte mnoho ďalších módnych značiek, Caffeshop Company, Kartago tours, ElectroWorld, Dráčik, EXIsport, Deichman a mnoho ďalších.

Autor článku

- Autor článkov o zaujímavostiach v hlavnom meste, o kultúre a bežne dostupných informáciách z Bratislavy.

Nové obchodné centrum CENTRAL otvoria 18. októbra