Vydané v: Wed, Aug 1st, 2012

The Human Body Exhibition – vystavené mŕtvoly v Bratislave

Ľudské telá, ktoré boli po prirodzenej smrti venované výnimočne nie do rúk vedy a na darovanie orgánov, ale umeniu, fascinujú celý svet. Každý ho má, nosí ho celý život, vlastné ľudské telo a predsa fascinuje, ak je ľuďom podané nezvyčajným spôsobom, nahé, a nahé ešte viac, ako len bez odevov. Výstava, ktorá sa nedá prenášať letecky, ale len pozemnou dopravou križuje celý svet a od 24. augusta do 25. novembra bude aj v Bratislave v Incheba Expo Bratislava v Pavilóne D2. Zakázané je fotografovať a nakrúcať na kameru. Vyhotovovať záznam akýmkoľvek spôsobom. Zrejme tak zažijeme problém aj my, ak by sme chceli k článku pridať nejakú aspoň ilustračnú fotografiu. Opletačky pre porušenie autorských práv nechceme a preto si vystačíme s oficiálnou upútavkou. Kočíky sú na výstave zakázané a úschova nie je. Také sú nariadenie organizátorov výstavy.

Návštevníkov môže zaujať niekoľko nových exponátov, ktoré pôvodnú zbierku kolujúcu po svete, obohatili. Detailne prepracované ľudské, aj zvieracie telá ponúkajú pohľad na tráviaci trakt, mozog, žily, nervovú a obehovú sústavu.

Ceny vstupeniek ( Po-Pia)
dospelí -14€
študenti/ seniori: 10 €
Dieťa (6-15 rokov): 9 €
Rodinná vstupenka ( 2 dospelí + 1 až 3 deti ): 31 €
ZŤP-P: 9 €

Ceny vstupeniek ( So-Ne)
dospelí: 16 €
študenti/ seniori: 14 €
Dieťa (6-15 rokov): 10 €
Rodinná vstupenka ( 2 dospelí + 1 až 3 deti ): 36 €
ZŤP-P: 10 €

Pozor, vstupenky sú časové a tak je nutné dodržať čas, ktorý je na vstupenke uvedený, prípadne maximálne 30 minút po tomto čase využiť na vstup, inak prepadne. Trochu zvláštne podmienky, ktoré napríklad nás v redakcii domotivovali výstavu navštíviť.
Info a rezervácie vstupeniek na Ticketportal.sk

Autor článku

- Autor článkov o zaujímavostiach v hlavnom meste, o kultúre a bežne dostupných informáciách z Bratislavy.

The Human Body Exhibition – vystavené mŕtvoly v Bratislave