Vydané v: Fri, Nov 23rd, 2012

V piatok odštartovali tradičné Bratislavské vianočné trhy

O mesiac a deň tu máme Štedrý deň a práve v dnešný deň sme si mohli po prvý krát v tomto roku vychutnať tohtoročné vianočné trhy v našom hlavnom meste. Každého návštevníka tak opäť víta pestrofarebné zdobenie stánkov v tvare domčekov, z každej strany rôzne dobroty, ktoré sa klasicky miesia s cigaretovým smradom všadeprítomných fajčiarov, no čiastočne to prekrýva varené víno vo vašich rukách, ktoré jemne hreje až páli na rukách cez tenké rukavice. Dobrým Matyšákom sa skrátka nedá niekedy pohrdnúť. Pohrdnúť sa určite nedá ani dobrotami, ktoré neodmysliteľne k trhom patria.

Vianočné trhy Bratislava 2012

Údeniny, kvalitné syry, cigánske, ale sú to najmä lokše s príchuťami, ktoré pestria ponuku stánkov. Ich cena sa pohybuje od 0,70 EUR aj po 1,5 EURA, čo samozrejme závisí od chute a príchute. Varené víno sa pohybuje od 1 EURA, miestami 1,20 alebo 1,5 EURA. Kde tam nájdete aj hriatô, punč a pekné baby, alebo priateľskí predavači v niektorých stánkoch. Okrem dobrého jedla je opäť dostatok stánkov s rôznymi darčekmi, suvenírmi a hračkami. Ich doménou je skôr okraj Hlavného námestia.

Vianočné trhy v Bratislave 2012

Fotografie na našom Facebook vznikli v čase okolo obeda v piatok 23. novembra. V najbližších hodinách má začať kultúrny program, na ktorom osobnosti na bicykloch budú vytvárať elektrickú energiu, ktorou rozsvietia stromček. Program bude ďalej pokračovať hudobnými vystúpeniami.

Vianočné trhy v Bratislave 2012
Vianočné trhy v Bratislave 2012

© Zaujimavosti.net, viac fotografií nájdete aj na našom Facebooku.

Autor článku

- Autor článkov o zaujímavostiach v hlavnom meste, o kultúre a bežne dostupných informáciách z Bratislavy.

V piatok odštartovali tradičné Bratislavské vianočné trhy