Vydané v: Fri, Aug 10th, 2012

Vyrabované auto z Detvy vo Vrakuni zdrojom autodielov

Vyrabované auto vo VrakuniNa jednej z vrakunských ulíc už viac ako rok stojí vozidlo, ktoré akoby nikomu nepatrilo. Alebo patrilo, no samotný majiteľ si ani nepamätá, kde ho zaparkoval. Ešte pred časom bola na aute zo zadnej strany EVČ, dnes sa nenachádza ani zadný nárazník s držiakom a samotnou EVČ, kým predná je stále za predným oknom, nevedno dokedy. Vozidlo značky Opel Tigra pôvodne EVČ DT 146AV pripomína mnohým samoobsluhu. Priebežne z neho miznú rôzne časti a mnohí sa divia, že zatiaľ najcennejší kúsok – kolesá, sú na vozidle naďalej. Mnoho zlodejov a vandalov, či len stále opakovane tí istí, sa už prišli obslúžiť. Vozidlo zaberá parkovacie miesto a robí vrásky na čele skôr tým, čo večer riešia parkovacie miesto a práve toto by sa im mohlo hodiť. Na tento problém upozornil už neoficiálny portál mestskej časti Vrakuňa na adrese www.vrakuna.com, pričom pripravil aj fotografie z doby, keď ešte zadnú EvČ malo.

Zisťovali sme, ako vlastne docieliť, aby bolo auto odtiahnuté. Už nemá EVČ a bez pohybu viac ako rok, možno dva, stojí na rovnakom mieste bez náznaku záujmu jeho majiteľa. Práve to je záhadou, prečo vlastne. V súčasnosti na aute EVČ nie sú, technický stav a okolnosti teda nahrávajú tomu, aby bolo odtiahnuté… žiaľ zrejme bude odtiahnutie aj vecou peňazí, keďže by to šlo z peňazí mestskej časti. Alebo existuje ešte jedno riešenie… viacerí Vrakunčania čakajú, že sa postupne auto stratí celé.





Mestská časť predsa len nemá svoj názov odvodený od vrakov áut, podobnosť je len čisto náhodná a problém s vrakmi má len ojedinelý. Alebo viete o nejakom ďalšom?

foto: s povolením autora vrakuna.com

Autor článku

- Autor článkov o zaujímavostiach v hlavnom meste, o kultúre a bežne dostupných informáciách z Bratislavy.

Vyrabované auto z Detvy vo Vrakuni zdrojom autodielov