Vydané v: Thu, Sep 5th, 2013

Goran Bregović a jeho šou Champagne for Gypsie 4. novembra v Hant Aréne

V novembri môžeme v Bratislave uvítať známu osobnosť európskej hudby. Viac napovie tlačová správa informujúca o blížiacom sa koncerte. Výrazná osobnosť európskej world music Goran Bregović opäť zavíta na Slovensko. Tento raz s úplne novou a energickou šou Champagne for Gypsies. Spojenie balkánskej kultúry a cigánskeho temperamentu zachytené na excelentnom albume Champagne for Gypsies ponúkne naživo so svojim Wedding And Funeral Orchestrom 4.novembra na bratislavských Pasienkoch.

goran

Bude to výnimočný a dynamický koncert, plný temperamentu, pri ktorom sa bude chcieť každému tancovať. Vyhľadávaný autor i producent, ktorý spolupracoval na mnohých svetových projektoch je vždy zárukou kvality a dobrej zábavy. Na albume Champagne for Gypsies Bregović spolupracoval s niekoľkými generáciami cigánskych umelcov, od Gipsy Kings, ktorí sú kráľmi žánru už niekoľko desaťročí, až po moderne znejúcich a súčasnej generácii bližších Gogol Bordello s ich frontmanom a Madonniným miláčikom Eugenom Hützom na čele, až po úplne mladé a neznáme talenty, napríklad mladú Rómku Selinu O’Leary z Írska. “Sú to skutoční, plnokrvní Cigáni, ktorí majú umenie v krvi a spoluprácou vzniklo niečo, čo prinesie poslucháčovi neskutočnú dávku energie. Len som chcel ľuďom pripomenúť to, čo cigánska kultúra dala svetu… vyslať iba malý signál”, povedal o albume Bregović. Goran Bregović so svojim Wedding And Funeral Orchestrom tento album veľmi úspešne prezentuje po celom svete. Svetové turné odštartovalo 8.marca a na Slovensko príde po koncertovaní v USA a Mexiku.

Slovenský koncert Goran Bregović and His Wedding and Funeral Orchestra – Champagne for Gypsies Tour sa naplno rozbehne v pondelok 4.novembra 2013 o 20.00 h v Hant aréne (ŠH Pasienky) v Bratislave. Lístky sú v predaji v sieti Ticketportal v cene od 29 Eur.


Autor článku

- Autor článkov o zaujímavostiach v hlavnom meste, o kultúre a bežne dostupných informáciách z Bratislavy.

Goran Bregović a jeho šou Champagne for Gypsie 4. novembra v Hant Aréne