Vydané v: Tue, Apr 30th, 2013

V máji sa neďaleko Bratislavy koná Historický festival s rytiermi

Historický festival RytieriNa slávnom a obľúbenom hrade nie až tak ďaleko od Bratislavy sa bude konať v tretí májový víkend výnimočné podujatie v duchu tradičných historických festivalov na hrade. Tentoraz sa však na dvojdňovej akcii predstavia aj rytieri na koňoch, čo bude nepochybne veľkým oživením inak vždy bohatému programu s historickou tematikou. Minulý rok sa mohli návštevníci stretnúť s obliehaním hradu a ukážkami bojov. Tento rok sa opäť stretnú s pestrým historickým programom, predstavením umenia šermu, boja, umenia stredovekej kuchyne, no rytieri budú nepochybne neprehliadnuteľný. Záujemcovia o odborné informácie si tu nájdu workshopy a stánky s historikmi, s ktorými bude možné diskutovať na tému stredoveku a pre všetkých, čo zatúžia po pochúťkach rôzneho druhu bude pripravených niekoľko stánkov.

Bohatý program počas dvoch dní
V dňoch 18. a 19. mája 2013 konajúci sa festival prinesie známych a aj menej známych účinkujúcich. Budú však z rôznych kútov Európy a tak sa dá hovoriť o európskom historickom festivale. Podrobný rozpis programu, v ktorom sa môžu udiať ešte drobné zmeny, nájdete na oficiálnych stránkach podujatia alebo na stránkach hradu Červený Kameň v obci Častá v Malých Karpatoch.

Na fotografii: Ako zástupca Českého kráľovstva a Moravských pánov sa do turnaju na Rotensteine prihlásil pán Adam Heřman z Heřmanic, zvaný Navarov. Na festivale ho budete môcť povzbudzovať červenou vlajkou.  Viac informácií nájdete na stránkach www.historickyfestival.sk

Autor článku

- Autor článkov o zaujímavostiach v hlavnom meste, o kultúre a bežne dostupných informáciách z Bratislavy.

V máji sa neďaleko Bratislavy koná Historický festival s rytiermi