Vydané v: Tue, Sep 24th, 2013

Festival vážnej hudby Bratislavské hudobné slávnosti od 27. septembra

Hudobné slávnosti 2013Najvýznamnejší festival vážnej hudby na Slovensku – Bratislavské hudobné slávnosti sa tento rok uskutoční od 27. septembra do 13. októbra 2013 v Bratislave. Hlavným organizátorom 49. ročníka BHS je Slovenská filharmónia a festival finančne podporilo Ministerstvo kultúry SR.

Aj počas tohto ročníka má slovenské publikum možnosť vypočuť si významné zahraničné orchestre, sólistov, dirigentov i slovenských popredných koncertných umelcov. Tento rok sa okrem iného predstaví Orchester národnej Akadémie Santa Cecilia z Ríma (3.10.), Deutsches Symphonie Orchester Berlín (11.10.), Moscow City Symphony (30.9.), orchester Britten Sinfonia (4.10.), Slovinská filharmónia z Ľubľany (28.9.), PKF – Prague Philharmonia (10.10.), Bieloruský štátny symfonický orchester (8.10.), či komorný orchester zložený z popredných hráčov Viedenských a Berlínskych filharmonikov – The Philharmonics (9.10.).

Tento ročník BHS reflektuje aj niektoré významné výročia. Hudobný svet si pripomína 200 rokov od narodenia Giuseppe Verdiho – jeho monumentálne oratoriálne dielo Requiem bude (6. 10.) dirigovať slovenský, vo svete etablovaný a uznávaný dirigent Juraj Valčuha, ktorý vystúpi s významným talianskym orchestrom z Ríma.

Miesto konania:
Koncertná sieň Slovenskej filharmónie
Malá sála Slovenskej filharmónie 

Lístky k dispozícií v sieti Ticketportal
zdroj informácií: http://www.culture.gov.sk

Autor článku

- Autor článkov o zaujímavostiach v hlavnom meste, o kultúre a bežne dostupných informáciách z Bratislavy.

Festival vážnej hudby Bratislavské hudobné slávnosti od 27. septembra