Vydané v: Sun, Sep 22nd, 2013

Dúhový pride 2013 v Bratislave bol tentoraz pokojný a bez incidentov

Dúhový pride 2013Tohtoročný dúhový pride, ktorý symbolizuje slobodu prejavu a práv homosexuálov, bol pokojnejší, než po minulé roky. Pochod sprevádzali aj bezpečnostné opatrenia, ktoré zabránili akýmkoľvek stretom súhlasiacich a nesúhlasiacich táborov. Tohtoročný pochod bol nepochybne najpokojnejším zo všetkých. O bezpečnosť sa starala polícia, aj súkromné bezpečnostné zložky. Zaujímavosťou však je, že celé podujatie akosi odignorovali ľudia so záujmom nakrúcať, dokumentovať, prispievať niečím na Youtube. Našli sme totiž jediné video. Že by ostatní ešte spali?

V súvislosti s Dúhovým pride sa dá nájsť ešte jedno video, z opačnej názorovej strany. To najmä v závere nedokazuje, že by bola spoločnosť čisto na strane homosexuálov.

Na Dúhový pride sa ťahala aj politika
Do tohtoročného dúhového pride sa ťahala aj politika. Zviditeľnilo sa tak hneď niekoľko, čo sa tvárilo liberálne, prípadne svoj dávnejší názor na homosexuálov dnes menia na výraznú podporu. Do podpory pochodu homosexuálov sa zapojil aj americký veľvyslanec. Americké veľvyslanectvo sa zhodou okolností nachádza priamo na Hviezdoslavovom námestí.

Jeden politik tiež ľudí pozval prostredníctvom videa, čím len zopakoval svoj minuloročný názor.

Na jednej strane je tu podpora pre homosexuálov, za ich boj, dokonca z radov politikov a na druhej je čudovanie sa nad poklesom populácie. Čo tak problém vyvážiť? Nech sú podporení aj homosexuáli, ale nech sú podporené aj klasické rodiny, snahy o udržanie života a ďalších generácií. Aj bežná rodina a plodenie, či výchova detí chce svoj pochod a motiváciu.

Mohlo by zaujať: Na pražskom pochode homosexuálov boli aj pedofili, celkom štyria

Autor článku

- Autor článkov o zaujímavostiach v hlavnom meste, o kultúre a bežne dostupných informáciách z Bratislavy.

Dúhový pride 2013 v Bratislave bol tentoraz pokojný a bez incidentov