Vydané v: Sun, Aug 5th, 2012

Nad Bratislavou sa prehnala brutálna búrka plná bleskov

BleskyV noci zo soboty 4.8. na nedeľu 5.8. sa nad Bratislavou odohralo divadlo, aké už dlho nie. Silná prietrž mračien sprevádzané streľbou bleskov a hromov musela zobudiť azda každého, čo mal, ale ani nemusel mať otvorené okno. Viacerí ľudia nad ránom zasvecovali svetlá a sledovali na ulici divadlo, pri ktorom blesky strieľali v rozmedzí niekedy každých 10 a inokedy dokonca každé dve sekundy. Blesky medzi sebou dlhší rozostup ako 10 sekúnd nechávali len málokedy. Silné hromy nad obytnou časťou nie len že zobudili ľudí, ale spôsobili aj iné problémy.

Domáce zvieratká v strese
Hneď ráno sa objavili informácie najmä od ľudí na facebooku, že mali nazaj ráno problém. Psíkovia a mačky, či aj rôzne vtáky boli vyľakané a v strese. Napríklad Zuzka z Petržalky mala ráno v byte prácu s odstraňovaním mláčok, ktoré psík zo strachu spravil. Niektoré iné zvieratká zas reagovali strachom.

Problémy museli mať aj rodiny s malými deťmi. V niektorých domácnostiach sa po zodbudení rozhodli vypnúť spotrebiče zo siete pre každý prípad. Najmä vo Vrakuni a v Petržalke sa totiž zdalo, že blesky strieľajú priamo na paneláky. Ráno viacerých čakali mokré okná, balkóny, keďže silná prietrž okrem svetelných a zvukových efektov priniesla aj slušnú dávku zrážok. Aj ten najväčší milovník spánku v nočnej búrke si túto noc nepospal tak, ako by si prial. Tak či onak, zobudili sme sa do krásneho slnečného dňa, v ktorom zostalo na uliciach len voda a na oknách ešte nevyschnuté kvapky… po šialenej búrke inak ani stopy.

Autor článku

- Autor článkov o zaujímavostiach v hlavnom meste, o kultúre a bežne dostupných informáciách z Bratislavy.

Nad Bratislavou sa prehnala brutálna búrka plná bleskov