Vydané v: Thu, Jan 24th, 2013

V Inchebe výstava cestovného ruchu a gastronómie do 27. januára

itf slovakiatour 2013V Bratislave sa vo výstavisku Incheba začal niekoľko dňový medzinárodný veľtrh cestovného ruchu, ktorý sa tradične spája aj s ďalšími akciami ako je napríklad Gastro výstava, výstava poľovníctva, alebo výstava Wellness a fitness. Výstava cestovného ruchu prilákala medzi cestovateľov viacero cestovných kancelárií zo Slovenska, ale aj blízkeho zahraničia. Zájazdy je možné naozaj do každého kúta sveta. Síce hľadali sme Irán, no nepodarilo sa nájsť, jedine ak v rámci poznávacích výletov, ktorých je tiež bohatá ponuka na viacerých stánkoch. O mnoho zaujímavejšie stánky mali jednotlivé regióny, krajiny, či blízky susedia. V stánku hotela zo severného Talianska nás pohostili dobrým vínom, pri rôznych stánkoch sa usmievali dievčatá, zhovorčiví páni pripravení na otázky o svojom prezentovanom kraji, či mieste a nechýbali ani Slovenské miesta, hrady, zámky, hotely, vinárstva.

Zaujímavá je zastávka pri stánku Samosprávneho Žilinského kraja, kde si môžete pozrieť drevorezbára pri práci a popritom si pochutiť na ovčom syre, korbáčikoch alebo inej dobrote, ktoré si pre návštevníkov vystavovatelia pripravili. Pekná je živá folklórna hudba, dievčence aj páni v krojoch, nuž a kto zavíta na prízemie, môže si sem-tam zobnúť z pochúťok niektorého z vystavovateľov, údenín, šuniek, vína, aj rôznych špecialít. V gastronomickej časti sú to prevažne vystavovatelia z gastronómie, prezentujú stroje, baliace techniky, prestieranie, ale tiež aj tu možno naraziť na rôzne prístroje, potraviny, dobroty, vína a doplnky do kuchyne.

Veľtrh trvá od 24. januára do 27. januára 2013 a vstupné je 5 EUR, prípadne zľavnené je 3 EURÁ. Parkovné v areáli je 5 EUR, pričom mnohí parkujú pri Avione. To sa ani príliš neodporúča, pretože s tým môže byť problém a vedzte, že podobný nápad majú aj všetci tí, čo tam neustále krúžia okolo čakajúc na uvoľnenie miesta. Fotografie z podujatia nájdete napríklad na Facebook stránkach hlavného magazínu Zaujimavosti.net na adrese Facebook.com/facebook

Autor článku

- Autor článkov o zaujímavostiach v hlavnom meste, o kultúre a bežne dostupných informáciách z Bratislavy.

V Inchebe výstava cestovného ruchu a gastronómie do 27. januára